Paaga a le Iunivesite mo su'esu'ega fou o le antibody COVID-19 ma su'esu'ega fa'ateleina

I ni nai masina talu ona galue i le atinaʻeina o suʻesuʻega o le antibody COVID-19 ma maua mai le faʻatagaga mai le Food and Drug Administration, na faʻasalalau ai e le au suʻesuʻe mai le American University ma NOWDiagnostics, Inc. i le Aso Lulu, Iuni 16, na faʻavaeina se faigapaʻaga malosi e suʻesuʻe le COVID -19. tulaga fa'ama'i-U o se fa'ama'i fa'ama'i e feso'ota'i i tamaiti aoga, faiaoga ma le aufaigaluega.
O le su'ega fou o le antibody na atia'e ma gaosia i Springdale, Arkansas, fa'avae i Arkansas-based NOWDiagnostics, ma o ana tekonolosi na faia i le fesoasoani a U of A chemical engineers.Ole su'ega fa'amaufa'ailoga ADEXUSDx COVID-19 antibody su'ega ose su'ega tuto'atasi tuto'atasi e maua ai le i ai o fa'ama'i COVID-19 i totonu ole 15 minute.
I le masina o Me, NOWDiagnostics na maua se faʻatagaina faʻaaogaina faʻafuaseʻi mai le FDA.Ua fa'amaonia fo'i le su'ega mo le fa'aoga i Europa.O lo'o fa'agasolo su'esu'ega o le fa'aaogaina o fualaau fa'asaina a Amerika.
O le suʻesuʻega a le lotoa e faʻaaoga ai le suʻega fou o le antibody e faʻamoemoe e faʻatatau i le faʻateleina o le faʻamaʻi o le COVID-19-related antibodies i le U o A campus community ma iloilo pe o le faʻateleina o antibodies i le U o le faitau aofaʻi ua suia tele i le taimi.O lenei faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu ai i le au fai tulafono faʻaiuga e aʻafia ai le soifua maloloina ma le manuia o Arkansas uma, ma fesoasoani i taʻitaʻi o le setete e nafa ma le toe tatalaina o pisinisi ma aʻoga Arkansas.
O le suʻesuʻega na amata faʻafaigaluegaina tamaiti aʻoga volenitia, faiaoga ma le aufaigaluega ia Mati, ma le sini o le suʻeina o tagata resitala taʻitasi 3 taimi ile fa masina.
"O lenei suʻesuʻega na faʻamaeʻaina ai se suʻesuʻega loloto o le faʻateleina o le COVID-19 i totonu o tamaiti aʻoga o le lotoa, faiaoga ma le aufaigaluega, lea na matou maua ai faʻamatalaga e uiga i le aoga o le faʻamaʻi o le soifua maloloina lautele," o le tala lea a Donald G. Catanzaro, le puleaoga.Fai mai.Le su'esu'e ma le polofesa lagolago o su'esu'ega fa'asaienisi."Lua, e fesoasoani i NOWDiagnostics ia malamalama i le faʻatinoga o lana suʻega fou o le antibody.E sili ona taua, o lenei suʻesuʻega e maua ai le matou au talenia o tagata suʻesuʻe i lalo o le aʻoga ma le poto masani suʻesuʻe.O le mea moni ose manumalo e tolu-taaloga.”
Talu mai le amataga o le faʻamaʻi COVID-19, o suʻesuʻega faʻatuatuaina o le antibody na faia se sao taua i le faʻailoaina o tagata foaʻi plasma faʻamalolo e tuʻuina atu togafitiga faʻaola ola ia i latou e sili ona afaina i le COVID-19.I le faaopoopo atu i lenei matafaioi, o le suʻega o le antibody e maua ai foi se meafaigaluega aoga taua e mafai ona fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi, tausi soifua maloloina, pisinisi, nuʻu, ma malo ia malamalama i le puipuiga pe a maeʻa faʻamaʻi ma togafitiga ma tui.
Shannon Servoss, polofesa lagolago o inisinia kemisi, o se tasi sa avea muamua ma sui o le NOWDiagnostics ADEXUSDx COVID-19 antibody suʻega vaega atiaʻe.O ia o le tagata suʻesuʻe faʻapitoa o suʻesuʻega a le lotoa o Cantanzaro, ma le suʻesuʻega faʻatasi ma le polofesa lagolago o le inisinia faʻapisinisi Zhang Shengfan.
"O taumafaiga a le au suʻesuʻe a le Iunivesite o Arkansas ma le NOWDiagnostics team o se faʻataʻitaʻiga lelei o se faiga faʻapaʻaga a le malo-Tutoatasi e faʻavae i luga o se mafutaga umi," o le tala lea a Bob Bettel, polofesa o inisinia kemisi ma sui peresitene mo suʻesuʻega ma mea fou."U o A faiaoga ma le aufaigaluega e faʻamalosia e suʻe nei fesoʻotaʻiga-aemaise lava ma kamupani o loʻo faʻauluulu i Arkansas-e faʻaleleia ai le alalafaga atoa."
"NOWDiagnostics e aoga mai se tagata faigaluega muamua, aemaise lava mai le Iunivesite o Arkansas.E le gata i lea, o loʻo galulue faʻatasi le kamupani ma le U of A faculty e faʻalauiloa le mauaina ma faʻaleleia taunuuga o falemaʻi, "o le tala lea a le Ofisa Sili o Pulega Beth Cobb.
E uiga i le Iunivesite o Arkansas: I le avea ai ma faʻalapotopotoga faʻapitoa a Arkansas, U o A e tuʻuina atu aʻoaʻoga faʻatauvaʻa faavaomalo i le sili atu i le 200 polokalame faʻaleaʻoaʻoga.Faʻavae i le 1871, U o A ua saofagā sili atu i le $ 2.2 piliona i le tamaoaiga o Arkansas e ala i le aʻoaʻoina o le poto ma tomai fou, pisinisi ma le atinaʻeina o galuega, suʻesuʻega suʻesuʻega, ma gaioiga fatufatuaʻi, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o aʻoaʻoga faʻapolofesa.O le Carnegie Foundation o loʻo faʻavasega le U o A o le 3% pito i luga o kolisi ma iunivesite a Amerika ma le maualuga maualuga o suʻesuʻega."US News ma le Lipoti a le Lalolagi" o loʻo faʻatulagaina U o A o se tasi o iunivesite a le malo maualuga i le Iunaite Setete.A'oa'o pe fa'apefea ona galue U o A e fausia se lalolagi sili atu ile Arkansas Research News.
E uiga i NOWDiagnostics Inc.: NOWDiagnostics Inc., fa'auluuluga i Springdale, Arkansas, ose ta'ita'i i su'esu'ega fa'afoma'i fou.O lona fa'ailoga fa'ailoga ADEXUSDx laina oloa o lo'o i ai le falesu'esu'e i ou tamatamai lima, fa'aaoga se mataua toto e su'e ai fa'ama'i masani eseese, fa'ama'i ma fa'ama'i, ma maua i'uga i totonu o minute.E ala i le faʻaumatiaina o le manaʻoga e lafo atu suʻega i fale suʻesuʻe i fafo atu, NOWDiagnostics oloa e mafai ona faʻaitiitia le taimi faʻatali mo le fuafuaina o suʻega i ni nai aso.Mo nisi fa'amatalaga e uiga i NOWDiagnostics, fa'amolemole asiasi www.nowdx.com.Mo nisi fa'amatalaga e uiga i le su'ega ADEXUSDx COVID-19, e aofia ai lona fa'amoemoe e fa'aoga, foliga, fa'amanuiaga, ma fa'atonuga mo le fa'aoga, fa'amolemole asiasi i le www.c19development.com.O le su'ega ADEXUSDx COVID-19 o le a tufatufa atu e le C19 Development LLC, o se lala e pulea atoa e NOWDiagnostics.E mafai e le falesu'esu'e ona fa'afeso'ota'i le www.c19development.com/order e fai ai se oka.
Hardin Young, Assistant Director of Relations, University of Research and Communication 479-575-6850, hyoung@uark.edu
O Albert Cheng, Casey T. Harris, Jacquelyn Mosley, Alejandro Rojas, Meredith Scafe, Zhenghui Sha, Jennifer Veilleux ma Amelia Villaseñor na maua le fa'ailoga mai le ASG ma le GPSC.
Randy Putt, o se U o Alumnus, na amata mai i le avea o se tagata su'esu'e polokalame i itula, ma mulimuli ane siitia i le sui pule, a'o ta'ita'ia galuega autu e pei o le atina'eina o le BASIS.
Fa'amaumauga mai le U o A Special Collections Division ua latou faia se ta'iala su'esu'e i luga ole laiga o lo'o iai mea e fa'amaumau ai le LGBTQIA+ poto masani i le masina o le Pride Month i Arkansas ma tua atu.
Ole 'au lagolago tu'ufa'atasia o le Aso faigaluega o le a lafo i vaiaso ta'itasi imeli ia i latou ua fa'ailoaina o avanoa fa'ai'u o le tausaga ma fa'amatalaga e uiga i aso fa'agata, mea e tutupu, ma ta'iala.
O le U o le Virtual HIP Escape Room ma le U o le HIP Library o le a iai faʻamatalaga vitio o faʻatinoga maualuga.Ua toe fa'aopoopo le taimi e tu'uina atu ai le vitiō.


Taimi meli: Iuni-28-2021