Ole nofoaga ole su'ega a Sonoma County e ofoina vave su'ega COVID-19

Santa Rosa (BCN) - O le nofoaga o suʻega COVID-19 a Sonoma County i Santa Rosa ua mafai nei ona faia vave suʻega antigen, faʻatagaina tagata e iloa vave faʻaiʻuga i totonu ole 15 minute.
I totonu o itumalo, o le a faia e tagata nofoia le suʻega vave o le BinaxNOW e tutusa ma le suʻega masani ole polymerase chain reaction (PCR) COVID-19, lea e masani ona 48 itula pe itiiti ifo e maua ai faʻaiʻuga.O le fa'amoemoe o le fa'ailoa muamua atu lea i tagata o latou tulaga COVID-19 ina ia mafai ai ona latou faia fa'atatau a'o fa'atali mo le fa'amaoniga o fa'ai'uga o le PCR.
Fai mai le Ofisa o le Soifua Maloloina a Sonoma, Dr. Sundari Mase, talu ai o mea tetele ma le toe tatalaina o le itumalo e maua ai avanoa sili atu mo le siama e sosolo atu i tagata e leʻi faia tui, ua faʻateleina mataupu lelei COVID-19.
"A o faʻaauau pea ona faʻaogaina e le Sonoma County suʻega suʻega PCR e fai ai le faʻaiʻuga mulimuli i le tulaga COVID-19, o le BinaxNOW o se meafaigaluega sili ona lelei e fesoasoani ai i le vave faia o faʻaiuga e uiga i karantina ma karantina aʻo faʻatali mo iʻuga o le PCR," o le tala lea a Mase.
O i latou na fa'amaonia lelei le BinaxNOW na talosagaina e nofo to'atasi se'ia o'o mai i'uga o latou su'ega PCR.Afai e faʻamaonia lelei, e mafai e ofisa o le soifua maloloina o le itumalo ona tuʻuina atu punaoa faaopoopo.
Saunoa Mase e fa’apea, ua matua’i laasia le itumalo i fua faatatau o tui puipui ma o lo’o tumau pea i luga po’o luga atu fo’i o mana’oga o su’ega a le setete, ae o le 25% o le itumalo e le’i faia lava se tui.
"E tumau pea le taua o suʻega, aemaise lava mo i latou e leʻi filifili mo tui.Delta variants o se vaega o loʻo faʻatupulaʻia popolega, ma o loʻo faʻaauau pea ona matou unaʻia tagata uma o le nuʻu ina ia fai tui i se taimi vave."Fai mai Maas.
O lo'o avanoa le su'ega vave ma le PCR i nofoaga nei e valu i Santa Rosa, ma o itula faigaluega o le 9:30 i le taeao i le 11:30 i le taeao, ma le 2 i le afiafi i le 4 i le afiafi:
E fautuaina e le Centers for Disease Control and Prevention le faia o suʻega mo soʻo se tasi e manaʻomia le suʻesuʻeina masani mo galuega, poʻo soʻo se tasi na aʻafia i le COVID-19 pe o loʻo i totonu o se siʻosiʻomaga toʻatele e leʻi faia ni tui.Po o le a lava le tulaga o le tui, soʻo se tasi e iai faʻailoga ole COVID-19 e manaʻomia ona suʻeina.
E tele fa'amatalaga o su'ega a le itumalo o lo'o maua i luga ole laiga ile socoemergency.org/test po'o le laina telefoni ole Sonoma County COVID-19 (707) 565-4667.


Taimi meli: Iul-09-2021