O se tasi o mealilo a Covid-19 o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona paʻu le okesene i totonu o le toto i se tulaga maualalo maualalo e aunoa ma le matauina e le tagata maʻi.

O se tasi o mealilo a Covid-19 o le mafuaʻaga lea e mafai ai ona paʻu le okesene i totonu o le toto i se tulaga maualalo maualalo e aunoa ma le matauina e le tagata maʻi.
O se taunuuga, o le soifua maloloina o tagata mamaʻi pe a uma ona faʻatagaina e sili atu le leaga nai lo le mea na latou manatu i ai, ma i nisi tulaga ua tuai tele mo togafitiga lelei.
Ae ui i lea, i le tulaga o le pulse oximeter, o se fofo e mafai ona faʻaolaina ola e mafai ona faʻatagaina ai tagata gasegase e mataʻituina a latou maualuga o le okesene i le fale, i le tau e tusa ma le £ 20.
O loʻo latou taʻavale atu i tagata gasegase maualuga o le Covid i Peretania, ma o le fomaʻi o loʻo taʻitaʻia le fuafuaga e talitonu e tatau i tagata uma ona mafaufau e faʻatau se tasi.
Dr. Matt Inada-Kim, faufautua faʻalavelave faʻafuaseʻi i le Hampshire Hospital, fai mai: "Faatasi ai ma Covid, matou te faʻatagaina tagata mamaʻi e ulufale i lalo ole okesene maualuga ile 70s poʻo le 80s."
Na ia taʻu atu i le BBC Radio 4's "Internal Health": "O se faʻataʻitaʻiga fiailoa ma faʻafefe, ma e faʻaosofia ai lo tatou toe mafaufau i mea o loʻo tatou faia."
O le pulse oximeter e fa'ase'e i lou tamatamailima ogatotonu, fa'amalamalamaina le malamalama i totonu o le tino.E fuaina le tele o le malamalama e mitiia ina ia mafai ai ona fuafua le maualuga o le okesene i le toto.
I Egelani, o loʻo tuʻuina atu i tagata gasegase Covid i luga atu o le 65 o loʻo iai faʻafitauli faʻalesoifua maloloina poʻo soʻo se popolega o fomaʻi.O fuafuaga fa'apena o lo'o fa'alauiloa i totonu o Peretania.
Afai e pa'ū le maualuga o le okesene i le 93% poʻo le 94%, o le a talanoa tagata i la latou GP pe valaʻau 111. Afai e itiiti ifo i le 92%, e tatau i tagata ona o i le A&E pe valaʻau le 999 ambulance.
O suʻesuʻega e leʻi toe iloiloina e isi saienitisi ua faʻaalia e tusa lava pe itiiti ifo i le 95% o tamaʻi mataua o vai e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le lamatiaga o le oti.
Fai mai Dr. Inada-Kim: "O le taulaiga o le fuafuaga atoa o le faʻalavelave i se taimi vave e mafai ai e ala i le tuʻuina o tagata gasegase i se tulaga sili atu ona faʻasaoina e puipuia ai tagata mai le atiaʻe o lenei faʻamaʻi."
Ia Novema o le tausaga talu ai, na togafitia ai o ia i le maʻi o le urinary tract, ae na tupu faʻafuaseʻi auga pei o le flu ma na auina atu o ia e lana fomaʻi e faia se suʻega Covid.E lelei lenei mea.
Na ia taʻu atu i le mekasini “Internal Health” e faapea: “Ou te lē afaina le taʻutino atu sa ou tagi.O se taimi faigata tele ma taufaafefe.”
O lona maualuga o le okesene sa i lalo ifo o nai pasene nai lo le vaega masani, o lea ina ua uma se telefoni ma lana fomaʻi, sa alu loa o ia i le falemaʻi.
Na ia taʻu mai iā te aʻu: “Na amata ona fai si faigatā o laʻu mānava.A o faagasolo taimi, na faateteleina le vevela o loʻu tino, na faasolosolo malie lava ona faaitiitia [loʻu maualuga o le okesene], ma oʻo atu i le silia ma le 80 tausaga.
Na ia faapea mai: “I se auala mulimuli, atonu na ou alu i le [falemaʻi], o se mea taufaafefe.O le mita okesene na faamalosia ai aʻu ou te alu, ma sa na o loʻu nofonofo lava ma mafaufau o le a ou toe malosi.
Na ta‘ua e le foma‘i o lona aiga, Dr. Caroline O’Keefe, ua maitauina le siisii ​​tele o le numera o tagata o loo mataituina.
Fai mai a ia: “I le Aso Kerisimasi, matou te mataʻituina le 44 tagata gasegase, ma o le asō e 160 aʻu gasegase o loʻo mataʻituina i aso uma.O le mea moni la o loo matou pisi tele.”
Na taʻua e Dr. Inada-Kim e leai se faʻamaoniga mautinoa e mafai e gadgets ona laveaʻiina ola, ma atonu e le faʻamaonia seia oʻo ia Aperila.Ae ui i lea, o faʻailoga muamua e lelei.
Fai mai a ia: "Matou te manatu o mea o loʻo matou vaʻaia o fatu vave mo le faʻaitiitia o le umi o le nofo ai pe a maeʻa le falemaʻi, faʻaleleia atili le ola ma faʻaitiitia le mamafa i auaunaga faʻafuaseʻi."
E talitonu tele o ia i la latou matafaioi i le foia o le hypoxia leoa, o lea na ia fai mai ai e tatau i tagata uma ona mafaufau e faʻatau se tasi.
Fai mai a ia: “Ia te aʻu lava ia, ou te iloa le tele o au uo na faatau mai pulse oximeters ma tufatufa atu i o latou aiga.”
Na ia fautuaina e siaki pe iai a latou CE Kitemark ma aloese mai le faʻaaogaina o polokalama i luga o telefoni, lea na ia fai mai e le faʻatuatuaina.
Na tosina e le tama e ono tausaga le Initoneti e ala i fautuaga tau meaai.Na tosina e tama e ono tausaga le initaneti e ala i tomai tau taumafa
© 2021 BBC.E le nafa le BBC mo mea o loʻo i totonu o upega tafaʻilagi i fafo.Faitau e uiga i la matou auala o fesoʻotaʻiga i fafo.


Taimi meli: Mati-01-2021