Tulaga lata mai o tafaoga faamasani a Niu Ioka: lana ma lana suʻega COVID "New York Post"

Ina ua iloa e se tama o Mindie Kaplan o le a ia totogiina lana suega vave mo se tafaoga faamasani lona lua ('ai i lona fale), sa fai si ofo o ia.
Fai mai Kaplan: "Ou te fia iloa pe o le mea fou lea'o le faʻatauina o se taumafataga o le afiafi e tutusa ma le leva o le afiafi'," o le tala lea a Kaplan, e nofo i Chelsea.O ia o se faʻasalalauga faʻasalalau faʻasalalau ma faʻavaeina le podcast ma le video series MaleRoom.
Na malilie le toʻalua e feiloaʻi i se nofoaga suʻesuʻe vave i le Upper West Side.A o latou faatalitali mo le taunuuga, sa latou o atu i le pitonuu e inu ai.
“O loo i ai se lua i loʻu manava, 'E faapefea ona ou taalo?'” o le tala lea a Kaplan, o lē na musu e faailoa lona matua."Sa pei o ia, 'Siaki lau telefoni.E i ai se taunuuga?'”
Fai mai a ia: "Na ou fai atu ua faaletonu le app ma taʻu atu ia te ia ua tuai aʻu taunuuga."I lenei auala, ua uma le po.
O nisi o Niu Ioka o le a faia mea uma latou te mafaia e faʻafesoʻotaʻi ai, e aofia ai le faʻamaopoopoina o se suʻega vave aʻo leʻi oʻo i le Aso Valenitina, lea e mafai ona oʻo atu i le $129 e fuafua i lau inisiua.Ae ua lapataia e le au atamamai e faatoa aoga le suega pe a fai sa'o.
Dara Cass, o se fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi i Columbia University Medical Center i Niu Ioka, fai mai o lona uiga e tatau ona faia muamua karantina.
"Afai e te fuafua e tafao faamasani mo le taimi muamua i le Aso Valentine, o le a le avanoa o le isi pati e vavaeeseina uma uo, aiga ma fale faigaluega?"Fai mai Cass."O lona uiga o nei suʻega e faʻamaonia ai tagata e leʻo aʻafia le tagata."
O se su'ega vave a'o le'i tafao faamasani atonu e sili atu le aoga o le falema'i nai lo le tu'ufa'atasiga, ae o le to'atele o tagata tafafao e talitonu e na'o le pau lea o le auala e ulufale ai i lenei matata.
Ina ua amata ona popole Jonah Feingold, sa ia laulauina popcorn ma meaai mama i lona fale mo le taimi muamua.
"Na amata ona faʻafefe loʻu faiʻai i luga o le siama fesuiaiga," o le tala lea a Feingold, 30, e nofo na o ia i Greenpoint."Na ou iloaina e tatau ona ou talanoa e uiga i le siakiina ma le fafine na sau i loʻu fale mautotogi i lena po ma te matamata i se tifaga."
Na ia taʻua lana uo o se faiaʻoga aʻoaʻoga a Manhattan o loʻo nonofo ma ona matua, ma sa vave ona ia fautuaina i latou e fai se suʻega vave aʻo leʻi feiloai.
Fai mai Feingold, o le fai ata tifaga ma le co-host a Seeing Other People: "Matou te mananao uma e tofotofoina ina ia aua neʻi matou popole i ai i taimi uma ma mafai ona nonofo faatasi."Mafutaga.
E ui lava e leai se tasi na faʻasoa a latou faʻatinoga faʻaletino, na fai mai Feingold na latou tumu i le talitonuina i le lafoina o feʻau tusitusia i le aso atoa e faʻalauiloa ai le malaga, e aofia ai le lafoina o le tagata lava ia i le tasi ma le isi i le taimi o le suʻega i luga ole laiga.
Na iu ina latou sasaa atu i totonu o le ipu popcorn e tasi, ma ioe, o nisi o sogi sa aofia ai-e leai se matapulepule.
Na ia fai mai: "Ou te manatu e tatau ona e mafaufau i le tele e te manaʻo e ola ai i se olaga alofa, e tusa lava pe e te faia mea uma e te saogalemu ai."
©2021 NYP Holdings, Inc. Ua taofia aia tatau uma.Tu'utu'uga Fa'aoga Fa'amatalaga Fa'alilolilo Lau Filifiliga Fa'asalalauga Fa'afanua o le Nofoaga Au Aia Tatau a Kalefonia Aua le Fa'atauina A'u Fa'amatalaga Patino


Taimi meli: Feb-24-2021