I le popofou o le faʻamaʻi, na tuʻuina atu e le Komisi Laisene a le Setete le faʻatapulaʻaina ma tuʻuina atu i fomaʻi le saʻolotoga e tuʻuina atu auaunaga faʻafomaʻi i tagata mamaʻi, e tusa lava po o fea latou i ai.

I le popofou o le faʻamaʻi, na tuʻuina atu e le Komisi Laisene a le Setete le faʻatapulaʻaina ma tuʻuina atu i fomaʻi le saʻolotoga e tuʻuina atu auaunaga faʻafomaʻi i tagata mamaʻi, e tusa lava po o fea latou i ai.Ina ua maua e le faitau miliona o tagata le tausiga faafomaʻi ma le saogalemu i le fale i le taimi o le mataʻutia o faʻamaʻi, na faʻamaonia le taua o le telemedicine, ae ua toe foʻi le Komisi Laisene a le Setete i le mafaufau Luddite.
A o faʻamalieina e setete gaioiga e pei o faleaiga i totonu ma femalagaaiga, o komiti laiseneina i setete e ono ma le Itumalo o Columbia ua tapunia lelei o latou tuaoi i fomaʻi o loʻo galulue i le telemedicine i fafo atu o le setete, ma e toʻatele tagata e faʻamoemoe e mulimuli i lenei taumafanafana.E tatau ona amata ona tatou mafaufau pe faʻafefea ona lagolagoina ma faʻasalalau telemedicine i se isi auala, ina ia ufiufi e inisiua, mafai ona faʻaaogaina e fomaʻi, ma o le a le mafua ai ni faʻafitauli le talafeagai mo maʻi.
O Bridget sa ma'i i la'u falema'i mo le silia ma le 10 tausaga.Na te tietie atu mo se itula mai Rhode Island e alu ai i se tafaoga faamasani.E iai lona talaaga o le tele o gasegase tumau, e aofia ai le suka, toto maualuga, ma le kanesa o le susu, o ia mea uma e manaʻomia ai asiasiga masani i se fomaʻi.I le taimi o se faʻamaʻi, o le faimalaga i setete ma ulufale i se falemaʻi e matua lamatia lava mo tagata mamaʻi e maua i faʻamaʻi.Telemedicine, ma le tuusaunoaga e faataitai ai i Rhode Island, na mafai ai ona ou pulea lona toto maualuga a o saogalemu o ia i le fale.
E le mafai ona tatou faia lenei mea i le taimi nei.Sa tatau ona ou valaau ia Bridget e vaai pe na te naunau e tietie mai lona fale i Rhode Island i se pakaga taavale i le tuaoi o Massachusetts e faafeiloaia ai le ma feiloaiga o loo loma.I lona ofo, e ui lava o ia o se maʻi mautu o loʻu maʻi, ua le toe faatagaina aʻu e loʻu pule ou te vaʻai ia te ia e ala i le telemedicine aʻo i fafo atu o le Commonwealth of Massachusetts.
E i ai se faamoemoe, ae atonu ua tuai.O fomaʻi ma isi paaga o loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga i le Massachusetts Insurance Department i le auala e faʻatonutonu ai le telemedicine, ae o loʻo faʻamoemoeina o le suʻesuʻega o le a umi seʻia oʻo i le tautoulu, pe a le o se vaega o le faamalu o le soifua maloloina o le mafaufau poʻo le puleaina o faʻamaʻi masani. .
E sili atu le fenumiai o nei suiga vave o le a aafia ai kamupani inisiua Massachusetts, e aofia ai MassHealth.O le a le afaina ai le lagolago o inisiua faafomai mo telemedicine, lea e fesoʻotaʻi ma le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.O le pulega a Biden ua faʻalauteleina le soifua maloloina lautele faʻafuaseʻi seʻia oʻo ia Iulai 20, ae o le toʻatele e talitonu o le a faʻalauteleina seʻia oʻo i le faaiuga o le tausaga.
Telemedicine na muamua puipuia e inisiua faafomaʻi ma sa talafeagai mo tagata mamaʻi i nuʻu i tua e leʻi lava le avanoa i auaunaga faʻafomaʻi.O le nofoaga o le maʻi o le faʻavae lea mo le fuafuaina o le agavaa.I le tali atu i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le soifua maloloina lautele, Medicare ua faʻalauteleina lona faʻasalalauga e faʻataga ai fomaʻi e tuʻuina atu le telemedicine i tagata mamaʻi uma.
E ui lava ua sili atu le telemedicine i lenei tapulaʻa, o le nofoaga o maʻi ua avea ma mea taua, ma o lana matafaioi i le agavaa ma le inisiua sa i ai pea.I le taimi nei e mafai e soʻo se tasi ona faʻaaogaina e faʻamaonia ai o le nofoaga o le maʻi e le o toe avea ma mea e filifili ai pe o inisiua e aofia ai le telemedicine.
E manaʻomia e le State Medical Licensing Board ona faʻafetaui i le mamanu fou o auaunaga tau soifua maloloina, ma o le tele o tagata gasegase e faʻamoemoe o le telemedicine o se filifiliga.O le fai atu ia Bridget e tietie i luga o le laina o le setete mo se asiasiga faʻapitoa o se fofo faʻavalevalea.E tatau ona i ai se auala sili atu.
O le faʻatinoina o se laisene faʻafomaʻi feterale atonu o le fofo sili lea, a itiiti mai mo telemedicine.Ae atonu e le fiafia le setete i lenei mea, e ui lava o se fofo matagofie ma faigofie.
O le foia o lenei faafitauli i le tulafono e foliga mai e faigata ona e aofia ai faiga laiseneina a fomaʻi a 50 setete ma le Itumalo o Columbia.E tatau ia i latou ta'ito'atasi ona suia a latou tulafono tau laisene ina ia ausia lea sini.E pei ona faʻamaonia e le faʻamaʻi, e faigata i setete uma e 50 ona tali atu i se mataupu taua i se taimi vave, mai le faʻatagaina o le ofuina o matapulepule i le lokaina i le faigofie o le palota.
E ui ina maua e le IPLC se filifiliga manaia, o suʻesuʻega loloto e faʻaalia ai se isi faiga faʻalavelave ma taugata.O le tau o le auai i le konekarate e $700, ma o laisene faaopoopo ta'itasi a le setete e mafai ona o'o atu i le $790.E oo mai i le taimi nei, e toaitiiti fomai ua latou faaaogaina lea tulaga.O le auala a Sisyphean e vaʻai ai poʻo fea setete e faʻatagaina ou te manaʻomia e maua mo maʻi o loʻo malolo, asiasi i aiga, pe alu i kolisi-atonu e taugata le totogi mo lenei mea.
O le fatuina o se laisene telemedicine-na'o le mafai ona foia lenei faafitauli.E le o se mea e le masani ai.Ina ua maeʻa se suʻesuʻega na faʻaalia ai o le tau o le manaʻomia o tausi soifua maloloina e laiseneina i isi setete o le a sili atu i soʻo se penefiti, ua uma ona faia e le Veterans Administration, faʻatagaina vave le faʻaogaina o le telemedicine providers.
Afai e lava le faʻamoemoe o setete i le tuʻuina atu o laisene faʻatapulaʻa, ona tatau lea ona latou vaʻai i le taua o le faia o laisene telemedicine-naʻo.Pau lava le mea o le a suia i le faaiuga o le 2021 o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le maua o le COVID.Fomai e tuusaunoa mai le tuuina atu o le tausiga o le a maua pea le tutusa aoaoga ma tusipasi.


Taimi meli: Iuni-22-2021