E fa'afefea ona suia e tekinolosi fa'atekinolosi le mata'ituina o gasegase mamao

E faigata ona mafaufauina o le tele o vaega o o tatou olaga e leʻi faʻapipiʻiina i le tausaga talu ai.O se tasi o vaega e mautinoa lava e leʻi faʻafefeina le tulaga o le vaega o le soifua maloloina.I le taimi o le faʻamaʻi, e toʻatele i tatou e le mafai ona o i le fomaʻi e pei ona masani ai.Latou te faʻaogaina tekinolosi faʻatekinolosi e maua ai togafitiga faafomaʻi ma fautuaga.
Mo le tele o tausaga, o tekinolosi faʻatekinolosi o loʻo faʻaosoina suiga i le tausiga o maʻi, ae e leai se masalosalo o le Covid-19 ua faʻateleina le faʻateleina.O nisi tagata e taʻua o "le vaveao o le telemedicine era", ma e faʻatatauina o le maketi telemedicine i le lalolagi atoa e oʻo atu i le 191.7 piliona US tala i le 2025.
I le taimi o le faʻamaʻi, o le faʻateleina o telefoni ma vitiō na suia ai faʻatalanoaga faʻafesagaʻi.O lenei mea ua tosina mai ai le tele o manatu, ma e saʻo lea.O faʻasalalauga faʻapitoa faʻapitoa ua faʻamaonia le manuia ma sili ona lauiloa-e oʻo lava i le tupulaga matutua.
Ae o le faʻamaʻi ua iloga foi le isi vaega tulaga ese o le telemedicine: mataʻituina maʻi mamao (RPM).
RPM e aofia ai le tuʻuina atu o tagata mamaʻi i mea e fua ai fale, masini faʻaogaina, siaki faʻailoga, ma / poʻo faitotoa o maʻi.E mafai ai e foma'i ona mata'ituina fa'ailoga fa'aletino o gasegase ina ia mafai ai ona latou iloiloina atoatoa lo latou soifua maloloina ma tu'uina atu fautuaga mo togafitiga pe a mana'omia e aunoa ma le va'ai tino.Mo se faʻataʻitaʻiga, o laʻu lava kamupani o loʻo faʻalauiloaina mea fou i le matata o suʻesuʻega faʻafuainumera o le Alzheimer ma isi ituaiga o tuinanau.A o taʻitaʻia le faʻavae suʻesuʻega o le mafaufau, ua ou vaʻai i nei suiga i tekinolosi seismic e mafai ona taʻitaʻia ai le soifua maloloina e tuʻuina atu i tagata mamaʻi ni fofo sili atu ma auaunaga.
I Peretania, o faʻataʻitaʻiga muamua RPM maualuga na faʻaalia i le taimi o Iuni 2020 faʻamaʻi.Na faasilasila mai e le NHS Egelani o le a tuʻuina atu le faitau afe o maʻi cystic fibrosis (CF) i spirometers e fua ai lo latou malosi taua, ma se app e faʻasoa ai a latou fua faʻatatau ma a latou fomaʻi.Mo na gasegase CF ua leva ona feagai ma faigata manava ma o le Covid-19 o loʻo faʻatusalia ai se tulaga sili ona lamatia, o lenei gaioiga e viia o se tala fiafia.
E mana'omia le faitau o galuega fa'atino e mata'itu ai le aga'i i luma ole CF ma fa'ailoa ai togafitiga fa'aauau.Ae ui i lea, o nei gasegase e tatau ona o i le falemaʻi e aunoa ma le tuʻuina atu o mea e fua ai ma se auala faigofie o fesoʻotaʻiga tuusaʻo ae le faʻafefe ma fomaʻi.I fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi, pe a toe maua e tagata gasegase mai le Covid-19 i le fale, e mafai ona latou faʻaogaina faʻasalalauga fesoʻotaʻiga, telefoni feaveaʻi, ma numera pulse oximeters (faʻaaogaina e fua ai le toto okesene saturation).O le fuafuaga o loʻo taʻitaʻia e le NHSX, le numera suiga numera o le NHS.
A'o fa'ate'a mai tagata mama'i mai uarota moni i "uarota vi'ia" (ua matua le taimi nei i le falema'i soifua maloloina), e mafai e foma'i ona siaki le vevela o le tino o le tagata ma'i, fatu fatu, ma le maualuga o le okesene i le toto i le toetoe lava o le taimi moni.Afai o le tulaga o le tagata maʻi e foliga mai e faʻaleagaina, o le a latou maua se mataala, faʻafaigofie le faʻagasologa o le faʻamaonia o tagata mamaʻi o loʻo manaʻomia vave le toe faʻaleleia.
O lenei ituaiga o virtual ward e le na o le faasaoina o ola o tagata mamaʻi ua teʻa: e ala i le faʻasaʻolotoina o moega ma taimi o fomaʻi, o nei faʻafouga faʻatekinolosi e ofoina atu le gafatia e faʻaleleia ai i le taimi e tasi le togafitiga o gasegase i totonu o uarota "moni".
E taua le maitauina o le lelei o le mataʻituina o maʻi mamao (RPM) e le gata e faʻatatau i faʻamaʻi, tusa lava pe o le a mautinoa lava e fesoasoani ia i tatou e tau ai le siama mo se taimi a sau.
Luscii o se tuʻuina atu auaunaga RPM.E pei o le tele o kamupani telemedicine, e leʻi leva ona oʻo i le siʻitia o manaoga o tagata faʻatau ma ua lauiloa o se faʻatagaina faʻatagaina i lalo o le faʻavae o faʻatauga a le malo o Peretania.(Fa'aaliga atoa: Luscii o se tagata fa'aoga le tekonolosi Cognetivity mo fa'aoga eseese mataupu.)
Luscii's home monitoring solution e maua ai le tu'ufa'atasia otometi o fa'amaumauga o ma'i i le va o masini e fua ai fale, faitoto'a ma'i, ma le fa'amaumauga fa'alesoifua maloloina fa'aeletoroni a le falema'i (EHR).O ana fofo e mataituina ai fale ua faʻapipiʻiina e fesoasoani ai i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i tulaga faʻalesoifua maloloina umi, e pei o le fatu fatu, toto maualuga, ma faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (COPD).
O lenei RPM e mafai ona fesoasoani i fomaʻi ma tausimaʻi e fai se auala sili atu ona fetuutuunai i le puleaina o gasegase.E na'o le fa'atulagaina o taimi fa'atulagaina pe a o'o mai fa'ailoga ma fa'ailoga a le tagata ma'i mai le masani, fa'atino su'esu'ega mamao (e ala i fale faufautua vitiō), ma fa'aoga ia mea e maua ai se fa'amatalaga vave e fa'aleleia ai togafitiga.
I le tauvaga malosi o le telemedicine, e manino lava o le tele o le amataga o le RPM ua foia tulaga faʻafomaʻi e masani lava o faʻamaʻi cardiovascular poʻo le manava e ala i le faʻaaogaina o se seti faʻatapulaʻaina o mea e fua ai.
O le mea lea, o loʻo i ai pea le tele o mea e leʻi faʻaaogaina e faʻaaoga ai le RPM e iloilo ma mataʻituina isi vaega faʻamaʻi e faʻaaoga ai le tele o isi meafaigaluega.
Pe a fa'atusatusa i su'esu'ega fa'a-pepa ma penitala masani, o su'ega fa'akomepiuta e mafai ona maua ai le tele o fa'amanuiaga, mai le fa'atuputeleina o le fua fa'atatau i le fa'amoemoe o le fa'ata'ita'iina o le tagata lava ia ma le fa'auigaina o faiga fa'ailoga umi.I le faaopoopo atu i isi faʻamanuiaga uma o suʻega mamao o loʻo taʻua i luga, ou te talitonu e mafai ona suia atoa le pulega umi o le tele ma le tele o faʻamaʻi.
E le o taʻua ai o le tele o faʻamaʻi e faigata ona malamalama i ai fomaʻi-mai le ADHD i le atuatuvale ma le maʻi vaivai masani-e leai se gafatia mo uati atamai ma isi masini faʻaogaina e tuʻuina atu ai faʻamatalaga faʻamatalaga tulaga ese.
O le soifua maloloina faakomepiuta e foliga mai o loʻo i ai i se suiga, ma o loʻo faʻaeteete muamua lōia ua talia ma le fiafia le tekonolosi fou.E ui o lenei faʻamaʻi ua aumaia ai faʻamaʻi eseese, e le gata na tatalaina le faitotoʻa mo fegalegaleaiga fomaʻi-maʻi i lenei matata mataʻina, ae na faʻaalia foi, e faʻatatau i le tulaga, o le tausiga mamao e aoga tele e pei o le tausiga faʻasaga.
Forbes Technical Committee o se valaaulia-naʻo le faʻalapotopotoga mo le lalolagi-vasega CIOs, CTOs, ma pulega faʻatekonolosi.Pe ua ou agavaa?
Dr. Sina Habibi, fa'avae fa'atasi ma le Pule Sili o Cognetivity Neurosciences.Faitau le talaaga atoa o le pulega a Sina Habibi iinei.
Dr. Sina Habibi, fa'avae fa'atasi ma le Pule Sili o Cognetivity Neurosciences.Faitau le talaaga atoa o le pulega a Sina Habibi iinei.


Taimi meli: Iuni-18-2021