Ua faia e Siamani le vave suʻesuʻeina o siama e avea ma ki i le saʻolotoga i aso uma

A o amata ona toe tatala le atunuʻu, e faʻalagolago i suʻesuʻega lautele, leai se totogi o le antigen e faʻamautinoa ai e le aʻafia soʻo se tasi e leʻi faia se tui faʻasaga i le coronavirus.
Perelini-Mana'o e 'ai i totonu o le fale i Siamani?Fai le suega.E te manaʻo e nofo i se faletalimalo pe faʻamalositino i le faletaalo o se tagata tafafao maimoa?O le tali lava lea e tasi.
Mo le tele o Siamani e leʻi faia tui, o le ki i le saʻolotoga o le coronavirus fou e sau mai le pito o le nasal swab, ma nofoaga faʻataʻitaʻi vave ua faʻaluaina le saoasaoa e masani ona faʻapolopolo mo alatele a le atunuʻu.
O fale'ai ma falekalapu tu'ua ua liua.O le faleie o le faaipoipoga ua toe faʻaaogaina.E oo lava i nofoa pito i tua o taavale la'upasese e fou le aoga, ona o tagata tafafao maimoa ua suia e tagata Siamani ua soloia e tagata su'e o lo'o ofuina uma mea e puipuia ai.
O Siamani o se tasi o nai atunuʻu na fai faʻailoga i suʻega ma tui e faʻatoʻilaloina ai le faʻamaʻi.O le manatu o le sailia lea o tagata e ono aafia ae latou te leʻi auai i le motu o tagata i fale faafiafia ma faleaiga ma faʻasalalauina le siama.
Ole faiga ole su'ega e mamao mai le tele o vaega ole Iunaite Setete.I le tele o vaega o le Iunaite Setete, e amata ona 'ai tagata i totonu poʻo le afu faʻatasi i le faletaalo, e toetoe lava a leai ni mea e manaʻomia.E oʻo lava i Peretania, lea e tuʻuina atu ai e le malo suʻega vave fua ma tamaiti aʻoga na faia suʻega sili atu i le 50 miliona talu mai Ianuari, mo le toʻatele o tagata matutua, e le o se vaega o latou olaga i aso uma.
Ae i Siamani, o tagata e fia auai i ituaiga eseese o gaioiga lautele poʻo le tausiga o le tagata lava ia e manaʻomia ona faia se suʻega vave le lelei e le sili atu i le 24 itula.
O loʻo iai nei le 15,000 nofoaga faʻataʻitaʻi le tumau i le atunuʻu - sili atu ma le 1,300 i Perelini naʻo.O nei nofoaga autu o loʻo faʻatupeina e le malo, ma o loʻo faʻaalu e le malo le faitau selau miliona o Euro i luga o fesoʻotaʻiga le tumau.O se vaega galue o loʻo taʻitaʻia e minisita e toʻalua o loʻo faʻamautinoaina o loʻo lava aʻoga ma fale tausi tamaiti i nei suʻega vave antigen e suʻe ai tamaiti ia le itiiti ifo i le faalua i le vaiaso.
E le gata i lea, talu mai le taimi muamua na faʻalauiloaina i le amataga o lenei tausaga, ua faʻateleina pusa DIY i supamaketi siaki siaki, fale talavai ma e oʻo lava i fale kesi.
Fai mai le au atamamai Siamani latou te talitonu o le suʻega o le a fesoasoani e faʻaititia le numera o faʻamaʻi pipisi, ae o faʻamaoniga e leʻo manino.
Polofesa Ulf Dittmer, faatonu o virology i le Iunivesite o Falemai o Essen i le itu i sisifo o le taulaga, fai mai: "Matou te iloa o le fua faatatau o siama iinei o loʻo paʻu vave nai lo isi atunuu e tutusa tui."“Ma ou te manatu.O se vaega e fesoʻotaʻi ma suʻega lautele. ”
Toeitiiti atoa le 23% o Siamani ua uma ona tui, o lona uiga latou te le manaʻomia le faʻaalia o suʻega.O le isi 24% o tagata na maua naʻo le tasi le tui o le tui ma i latou e leʻi tuiina sa fai lava tui, e ui lava i le Aso Lua, e naʻo le 20.8 faʻamaʻi i le 100,000 tagata i le vaiaso, lea e leʻi faia muamua i le amataga o le galu lona lua. i le amataga o Oketopa.Ua ou vaai i le salalau o numera.
I le taimi atoa o faʻamaʻi, sa avea Siamani ma taʻitaʻi o le lalolagi i suʻega tele.O se tasi lea o atunuu muamua na faia se suʻega e iloa ai le coronavirus ma faʻalagolago i le suʻega e fesoasoani e iloa ma motusia le filifili o faʻamaʻi.E oʻo atu i le taumafanafana talu ai, o tagata uma na toe foʻi i Siamani i tafaoga i se atunuʻu e maualuga le faʻamaʻi pipisi na faʻataʻitaʻiina.
Ona o le faʻagesegese o le amataga o le faʻaupuga tui Siamani, o le suʻega o loʻo i ai nei e sili ona taua.Na finau le atunuʻu e faʻatau tui ma le Iuni a Europa ma maua ai o ia lava i faʻalavelave ona o Brussels na faʻavaivai i le vave faʻamautinoaina o tui.O le faitau aofa'i o Amerika ua uma ona tui atoa e toeitiiti faaluaina lona faitau aofa'i.
O Uwe Gottschlich e 51 tausaga le matua o se tasi o tagata na tofotofoina e toe foi i le olaga masani.I se aso talu ai nei, sa nofo ai o ia i le mafanafana o le pito i tua o se uila vilivae sa masani ona ave tagata tafafao maimoa i nofoaga tutotonu o Perelini.
O Karin Schmoll, le pule o le kamupani taxi uila, ua toe aʻoaʻoina nei mo suʻega.O le ofuina o se suti fomaʻi lanu meamata, totigilima, matapulepule ma le talipupuni foliga, sa ia alu atu, faʻamatala le gaioiga, ona fai atu lea ia te ia e aveese.Tuu le matapulepule ina ia mafai ona ia su'esu'e lemu ona poga'iisu i se swab.
“O le a ou feiloai i nisi o uo mulimuli ane,” o lana tala lea.“Tatou fuafua e saofafai i lalo e inu ai.”Na talosaga Berlin mo se suʻega aʻo leʻi inu i totonu, ae le o fafo.
Fai mai Polofesa Dittmer, e ui lava e le maaleale suʻega antigen e pei o suʻega PCR, ma e umi suʻega PCR, e lelei i le sailia o tagata e maualuga le viral load o loʻo sili atu le lamatia o le aʻafia o isi.O le faiga o su'ega e le aunoa ma ni faitioga.Ole fa'atupega a le malo e fa'amoemoe e fa'afaigofie ai le su'ega o tagata ma fa'atuina se nofoaga-o se tali fa'apolokiki i le telegese ma le soona fai o tui puipui.
Ae o le tamaoaiga ua oo atu ai i tuuaiga o otaota.Ina ua maeʻa tuuaiga o faiga taufaasese i vaiaso talu ai, na faamalosia ai le Minisita o le Soifua Maloloina a Siamani Jens Spahn (Jens Spahn) e feiloai ma faipule o le setete.
Na faʻaalu e le malo tele le 576 miliona euros, poʻo le 704 miliona US tala, mo lana polokalame suʻega ia Mati ma Aperila.O faʻamaumauga mo Me e leʻi faʻasalalauina, ina ua faʻateleina le numera o tagata suʻega tumaoti.
E ui lava o lo'o avanoa su'ega vave i isi atunu'u/itulagi, ae e le'o avea ma ma'a tulimanu o se fuafuaga mo le toe tatalaina i aso uma.
I le Iunaite Setete, o suʻega antigen e avanoa lautele, ae e le o se vaega o soʻo se fuafuaga faʻataʻitaʻiga a le atunuʻu.I le Aai o Niu Ioka, o nisi o nofoaga faʻaleaganuʻu, e pei o le Park Avenue Armory, e tuʻuina atu i luga ole nofoaga suʻega vave antigen e fai ma isi auala e faʻamaonia ai le tulaga o tui ina ia mafai ai ona ulufale, ae e le masani ai.O le fa'asalalauina o tui e fa'atapulaaina ai fo'i le mana'omia o su'ega vave.
I Farani, naʻo mea na tutupu poʻo nofoaga e sili atu nai lo le 1,000 tagata o loʻo auai, faʻamaoniga o le toe faʻaleleia o le Covid-19, tui, poʻo le suʻega o le coronavirus e manaʻomia.E manaʻomia e tagata Italia ona tuʻuina atu se tusi le lelei e auai i faaipoipoga, papatisoga poʻo isi sauniga tetele, pe malaga i fafo atu o lo latou nuʻu.
O le manatu o suʻega fua i Siamani na amata muamua i le iunivesite o Tubingen i le itu i saute sisifo o Baden-Wurttemberg.I ni nai vaiaso a o lumanaʻi le Kerisimasi i le tausaga ua teʻa, na faʻatūina ai e le Koluse Mumu se faleʻie i le ogatotonu o le taulaga ma amata faʻataʻitaʻi fua vave antigen suʻega i tagata lautele.E na'o i latou e le'i su'esu'e e mafai ona ulufale i totonu o le taulaga e asiasi i faleoloa po'o fa'atauga o le maketi o le Kerisimasi.
Ia Aperila, na faalauiloa ai e le kovana o Saarland i sautesisifo se fuafuaga a le setete atoa e faataga ai tagata e faataitai a latou auala saoloto, e pei o pati ma inupia po o le matamata i se faafiafiaga i le Saarbrücken National Theatre.Faʻafetai i le suʻega fuafuaga, Saarbrück Ken National Theatre na na o le pau lea o le fale tifaga i le atunuʻu na tatalaina ia Aperila.E oo atu i le 400,000 tagata e soloia i vaiaso uma.
O i latou e laki e auai i le faʻaalia o matapulepule ma faʻataʻitaʻiga le lelei-ua matua fiafia lava i lenei avanoa.Ina ua faanatinati atu Sabine Kley i lona nofoa e matamata i le taamilosaga muamua a Siamani o le "Macbeth Underworld" ia Aperila 18, sa ia alaga: "Ua ou matua fiafia lava e i ai iinei mo se aso atoa.E manaia tele lenei, ou te lagona le saogalemu.”
I vaiaso talu ai nei, o setete Siamani ma nai mataupu ua amata ona faʻaleaogaina nisi o suʻega manaʻomia, aemaise lava mo taumafataga i fafo ma isi gaioiga e manatu e maualalo le lamatiaga.Ae o nisi setete Siamani o loʻo faʻapolopolo mo tagata tafafao maimoa e nonofo i le po, auai i konaseti, ma 'ai i faleʻaiga.
Fai mai a ia, mo le kamupani taxi uila i Perelini, o lo o pulea e Ms. Schmoll, o le faatuina o se nofoaga autu mo suʻega o se auala lea e toe faʻaaogaina ai taʻavale e leai se aoga, ma faʻaopoopo mai ai o le pisinisi na sili ona malosi i le faaiuga o le vaiaso.
“O le aso o le a avea ma aso pisi aua o le faaiuga o le vaiaso ma e fia o atu tagata e taaalo,” o le tala lea a Ms. Schmoer, 53, a o ia matamata i fafo o loʻo faʻatali i le laina mo tagata o loʻo nonofo i lana uila paʻu tolu.Ole Aso Faraile lata mai.
Mo tagata o loʻo faʻataʻitaʻia pei o Mr. Gottschlich, o le swab o se tau itiiti e totogi mo le faʻateʻaina o tulafono faʻamaʻi.
Na fesoasoani Emily Anthes i lipoti mai Niu Ioka, Aurelien Breeden mai Pale, Benjamin Mueller mai Lonetona, Sharon Otterman mai Niu Ioka, ma Gaia Pianigiani mai Italia.


Taimi meli: Iuni-28-2021