Fono: Ole tele o tagata e le mana'omia le mata'ituina masani ole pulse oximetry, fa'asalalauga tala fou ma ulutala

Na ou faitau i talafou e faapea o le Temasek Foundation e saunia se oximeter i aiga uma i Sigapoa.E ese le manaia (o aiga uma i Sigapoa o le a maua se oximeter mo le faʻamaʻi Covid-19 ia Iuni 24. Mataʻituina le maualuga o le okesene o le toto i le vaitaimi).
E ui lava ou te talisapaia le faamoemoe alofa o lenei tufatufaga, ou te le talitonu faapitoa i ona aoga mo tagata uma, aua o le tele o tagata e le manaʻomia le mataʻituina masani o le pulse oximetry.
Ou te ioe o le fale poʻo le falemaʻi o le toto okesene saturation mataʻituina e mafai ona fesoasoani i le vave iloa o le "niumonia filemu" i le Covid-19.Ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi le mataʻituina o le toto o le okesene i totonu o aiga e tatau ona mafaufau i "faailoga Covid-19 maʻi ma tagata gasegase e leʻi taofia i le falemaʻi ma tulaga lamatia mo le alualu i luma i maʻi tuga."
I le tulaga o loʻo iai nei i Sigapoa, o tagata uma na faʻamaonia Covid-19 sa mataʻituina i falemaʻi poʻo isi nofoaga tuʻufua.A tatou agai atu i le "new normal", atonu e sili atu ona aoga le mafaufau ile mataituina ole okesene ile toto ile fale.I lenei tulaga, o tagata mama'i ma auga vaivai e mafai ona toe maua i le fale.
E ui lava i lea, e tatau foi ona tatou gauai atu ia i latou ua maua i le Covid-19 pe o loʻo i ai i se tulaga sili atu ona lamatia i konekarate Covid-19, pei o fesoʻotaʻiga vavalalata.
E ui lava e masani ona sa'o le pulse oximeters, o isi mea e a'afia ai le sa'o o le faitau o le pulse oximetry e mana'omia ona iloiloina.
Mo se faʻataʻitaʻiga, e pei ona faʻamatalaina i le Straits Times tusiga, o le maualalo o le okesene o le toto atonu e mafua mai i isi faʻamaʻi faʻavae poʻo faʻalavelave.
O isi mea fa'apitoa, e pei o le fa'aiila fao po'o le pa'u pogisa, e mafai ona mafua ai le le sa'o o faitauga.
E tatau ona tatou mautinoa e logoina tagata lautele e uiga i le faʻaogaina o pulse oximeters ma le auala saʻo e faʻamatalaina ai taunuuga, aʻo nofouta i isi faʻaʻailoga e ono faateteleina.
O le a fa'aitiitia ai popolega fa'alaua'itele le talafeagai.Mafaufau i le faʻateleina o le faʻaalia o le siosiomaga o le falemaʻi ma le faʻateleina o le mamafa i luga o auaunaga faʻafuaseʻi, o le a faʻafefe mo tagata popole e saili ni asiasiga faʻafuaseʻi e le manaʻomia.
SPH Digital News / Puletaofia © 2021 Singapore Press Holdings Ltd. Co. Regn.Numera 198402868E.aia tatau uma ua taofia
Ua matou feagai ma nisi o faʻafitauli i le saini a le au fai saofaga, ma matou faʻamalulu atu mo le faʻalavelave ua tupu.Se'ia matou foia le mataupu, e mafai e le au fai saofaga ona maua tala a le ST Digital e aunoa ma le saini.


Taimi meli: Iul-22-2021