FAQ: O mea e tatau ona e iloa e uiga i le DIY COVID-19 antigen rapid test kit

meREWARDS fa'atagaina oe e maua fefa'ataua'iga coupon ma toe maua se tinoitupe pe a mae'a su'esu'ega, mea'ai, malaga ma fa'atau ma a matou pa'aga.
Sigapoa: Na faalauiloa e le Matagaluega o le Soifua Maloloina (MOH) ia Iuni 10 e amata mai i le Aso Lulu (Iuni 16), COVID-19 antigen rapid test (ART) kits mo suʻega a le tagata lava ia o le a tufatufa atu i tagata lautele i fale talavai.
E maua e le ART ia polotini viral i fa'ata'ita'iga o le nasal swab mai tagata ua a'afia ma e masani lava ona sili atu ile amataga ole fa'ama'i.
E fa pusa su'ega a le tagata lava ia na fa'atagaina le tumau e le Health Sciences Administration (HSA) ma e mafai ona fa'atau atu i tagata lautele: Abbott PanBio COVID-19 antigen self-test, QuickVue home OTC COVID-19 su'ega, SD biosensor SARS-CoV-2 Siaki le gutu o le isu ma le SD biosensor standard Q COVID-19 Ag su'ega ile fale.
Afai e te fuafua e piki nisi o latou pe a fa'atau atu, o le mea lenei e tatau ona e iloa e uiga i nei pusa su'ega a le tagata lava ia.
Na taʻua e le Minisita o le Soifua Maloloina Wang Yikang ia Iuni 10 e amata mai ia Iuni 16 agai i luma, o nei pusa o le a tufatufaina atu e le au talavai i fale talavai filifilia.
O le pusa o le a tufatufa atu e le fale talavai i totonu o faleoloa, o lona uiga e tatau i tagata faatau ona feutagai ma le fomaʻi aʻo leʻi faʻatau.Na taʻua e le HSA i lana faʻafouga o Iuni 10 e mafai ona faʻatau e aunoa ma se faʻatonuga a le fomaʻi.
E tusa ai ma le Quantum Technologies Global, le tufatufaina o le QuickVue testing, o le a tuʻuina atu aʻoaʻoga i fomaʻi ile auala e aʻoaʻo ai tagata faʻatau ile faʻaoga saʻo o le suʻega.
I le tali atu i le suesuega a le CNA, na fai mai ai se sui sooupu a le Dairy Farm Group, o faleoloa uma e 79 Guardian ma fale talavai i totonu o faleoloa o le a maua ai pusa COVID-19 ART, e aofia ai faleoloa Guardian o loʻo i le Giant exit o Suntec City.
Na faʻaopopo e le failauga o le Abbott's PanBioTM COVID-19 antigen self-test ma le QuickVue at-home OTC COVID-19 suʻega o le a maua i le Guardian outlets.
Fai mai le failauga o le FairPrice i le tali atu i le suesuega a le CNA e faapea o le 39 Unity pharmacies o le a tuuina atu pusa suega mai ia Iuni 16.
Fai mai le failauga o nei faleoloa ua "filifilia faapitoa" ona o loʻo i ai a latou "aʻoaʻoga faʻapitoa" i totonu o faleoloa faleoloa e iloilo ai le talafeagai o tagata faʻatau mo pusa ART ma tuʻuina atu faʻamatalaga i le faʻaogaina.
Na taʻua e le sui sooupu o le kamupani o le Abbot Panbio COVID-19 antigen self-test ma Quidel QuickVue home OTC COVID-19 pusa suʻega o le a maua i faletalavai uma a Watsons i le taimi muamua o le faʻalauiloaina o pusa suʻega.
I le tali atu i le fesili a le CNA, na taʻua ai e le failauga o le pusa suʻega a le tagata lava ia o le a faasolosolo malie ona faalautele atu i le tele o faleoloa Watsons ma Watsons i luga o le initaneti i le vaega lona lua.
E mafai ona maua e tagata fa'atau fale talavai a Watsons e fa'aoga ai le filifiliga su'esu'e faleoloa i luga o le upegatafa'ilagi a le kamupani po'o le su'e faleoloa i le Watsons SG mobile app.
Kenneth Mak, faatonu o auaunaga faafomaʻi i le Matagaluega o le Soifua Maloloina, na taʻua i le aso 10 o Iuni o le faʻatau muamua o le a faʻatapulaʻaina i le 10 ART kits i le tagata e faʻamautinoa ai "e maua e tagata uma le lava sapalai."
Ae a tele sapalai o loʻo avanoa mo fefaʻatauaʻiga, o le a faʻatagaina e le pulega le faʻatau fua o pusa suʻega," o lana tala lea.
Faaalia e Watsons, o le a usitaia e fale talavai ia ta‘iala o tau o pusa o loo fautuaina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina.Fai mai le failauga, e fuafua i le tele o le afifi na faʻatau, o le tau o pusa suʻega taʻitasi e amata mai le S$10 i le S$13.
“Matou te fautuaina le mamalu o le atunu’u ina ia usita’i i ta’iala e o’o atu i le 10 pusa fa’ata’ita’i mo le tagata fa’atau, ina ia mautinoa o lo’o lava pusa su’ega a tagata uma.O le a matou gauai totoʻa i manaʻoga ma faʻaputuga e faʻafetaui ai manaʻoga o tagata faʻatau, ”o le faʻaopoopo mai lea a le sooupu.
Fai mai le fofoga fetalai o le FairPrice o faʻamatalaga auiliili i ituaiga pusa ma tau o loʻo faʻamautuina pea, ma o le a tuʻuina atu nisi faʻamatalaga lata mai.
Fai mai le sooupu a le Quantum Technologies Global i le tali atu i le suesuega a le CNA e faapea mai ia Iuni 16th, Quantum Technologies Global o le a tuuina atu pe tusa ma le 500,000 suega, ma sili atu pusa o le a lafo mai le Iunaite Setete i luga o le ea i vaiaso a sau.
Sanjeev Johar, sui peresitene o le Abbott's Rapid Diagnostics Division i Asia Pacific, fai mai o Abbott o loʻo "i se tulaga lelei" e faʻafetaui ai le manaʻoga mo suʻega COVID-19.
Na ia faʻaopopoina: "Matou te faʻamoemoe e tuʻuina atu i Sigapoa le faitau miliona o Panbio antigen suʻega vave pe a manaʻomia i nai masina o lumanaʻi."
Na taʻua e le HSA i se faʻasalalauga ia Iuni 10 e faʻapea o i latou e faʻaaogaina le pusa suʻega a le tagata lava ia e tatau ona faʻaogaina le swab o loʻo tuʻuina atu i totonu o le pusa e aoina ai a latou faʻataʻitaʻiga isu.
Ona, e tatau ona latou saunia le fa'ata'ita'iga o le ana isu e fa'aaoga ai le pa'u ma le fa'agaau na tu'uina atu.Na taʻua e le HSA o le taimi lava e sauni ai le faʻataʻitaʻiga, e tatau i le tagata faʻaoga ona faʻaogaina ma meafaigaluega suʻega ma faitau iʻuga.
Na taʻua e le pulega e faapea, pe a faʻataʻitaʻi, e tatau i tagata faʻaoga ona mulimuli i faʻatonuga i totonu o le tusi lesona e maua ai faʻaiʻuga aoga.
O fa'atonuga mo pusa su'ega uma e fa atonu e ese teisi.Mo se fa'ata'ita'iga, o le su'ega QuickVue e fa'aaoga ai fasi fa'ata'ita'i o lo'o fa'atofuina i se vaifofo pa'u, a'o fasi pepa fa'ata'ita'i na gaosia e Abbott e aofia ai le tu'uina o le vaifofo pa'u i luga o masini su'e vave.
"Mo tamaiti i lalo ole 14 tausaga le matutua, e tatau i tagata matutua tausi maʻi ona fesoasoani i le aoina o faʻataʻitaʻiga o le isu ma faia faʻataʻitaʻiga suʻega," o le tala lea a Abbott.
Na taʻua e le HSA, i se tulaga lautele, mo mataupu e maualuga le viral load, o le maaleale o le ART e tusa ma le 80%, ma o le tulaga faʻapitoa e mai le 97% i le 100%.
O le ma'ale'ale e fa'atatau i le agava'a o le su'ega e iloa sa'o ai le COVID-19 i tagata ta'ito'atasi o lo'o iai, a'o fa'apitoa e fa'atatau i le agava'a o le su'ega e fa'ailoa sa'o ai tagata e aunoa ma le COVID-19.
Na taʻua e le HSA i se faʻasalalauga faʻasalalau e faʻapea e itiiti ifo le maaleale o le ART nai lo le polymerase chain reaction (PCR) suʻega, o lona uiga o ia suʻega "e sili atu le avanoa e maua ai ni iʻuga leaga sese."
Na fa'aopoopo mai e le HSA e fa'apea, o le fa'aogaina o le fa'ata'ita'iga le sa'o o tapenaga po'o fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga i le taimi o le su'ega, po'o le maualalo o le maualuga o polotini viral i fa'ata'i isu o le tagata fa'aaoga-mo se fa'ata'ita'iga, tasi pe lua aso pe a uma ona a'afia i le siama-e mafai fo'i ona ta'ita'iina i'uga leaga sese.
O le tagata poto faʻamaʻi pipisi Dr. Liang Hernan faʻamalosia tagata faʻaoga ina ia matua mulimuli i faʻatonuga i le faʻaogaina o le pusa suʻega ma "ia saʻo."
Na ia faaopoopo mai o se suʻega e faia saʻo o le a "i ai se lagona tutusa i le PCR suʻega", aemaise lava pe a fai e fai i le tolu i le lima aso.
"O se suʻega le lelei e le faʻapea e te leʻi aʻafia, ae e faʻaitiitia ai le ono aʻafia i le COVID-19," o le tala lea a Dr. Liang.
Na taʻua e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o i latou e suʻesuʻe lelei i nei pusa suʻega e tatau ona "faʻafesoʻotaʻi vave" le swab ma auina atu i latou i le fale i le Public Health Preparation Clinic (SASH PHPC) mo suʻega PCR faʻamaonia.
Na ta'ua e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, o i latou e le lelei le su'ega o le pusa o le ART su'ega e tatau ona fa'aauau pea ona mataala ma usita'ia faiga fa'atonutonu o le saogalemu o iai nei.
"O tagata taʻitoʻatasi e iai faʻamaoniga o le ARI e tatau ona faʻaauau pea ona vaʻai i se fomaʻi mo suʻesuʻega atoatoa ma suʻega PCR, nai lo le faʻalagolago i pusa suʻega a le ART."
Tikia la matou app pe lesitala i le matou Telegram channel e maua ai tala fou e uiga i le coronavirus: https://cna.asia/telegram


Taimi meli: Iuni-18-2021