Dr. Noor Hisham: O le tulaga maaleale o lua Covid-19 saliva su'ega su'ega e sili atu i le 90 pc |Malasia

Na ta‘ua e le Faatonu Sili Aoao o le Soifua Maloloina Dr. Tan Sri Noshiyama, ua mae‘a suesuega sa faia e le IMR ma ua faamoemoe o le a saunia faamatalaga auiliili o taiala mo le faaaogāina o le pusa siaki a le tagata lava ia i le vaiaso fou.— Ata mai ia Miera Zulyana
Kuala Lumpur, Iulai 7-Suʻesuʻega na faia e le Institute of Medicine (IMR) na maua ai e lua masini suʻesuʻe a le tagata lava ia (vave antigen suʻega) e faʻaogaina ai le faua mo le suʻesuʻeina o le Covid-19 o loʻo i ai le maualuga o le 90%.
Na taʻua e le Faatonu Sili Aoao o le Soifua Maloloina, Dr. Tan Sri Nur Hisham Abdullah, o le suʻesuʻega na faia e le IMR ua maeʻa ma o loʻo faʻamoemoeina o faʻamatalaga auiliili o taʻiala mo le faʻaogaina o le pusa siaki a le tagata lava ia o le a saunia i le vaiaso fou. .
"Ua maeʻa e le IMR le iloiloga o masini suʻesuʻe a le tagata lava ia e lua, ma o loʻo i ai uma le maaleale o le sili atu i le 90%.O loʻo faʻamatalaina e le MDA (Medical Devices Administration) taʻiala mo le faʻaaogaina, ma Insha Allah (faʻamalieina e le Atua) o le a faʻamaeʻaina i le vaiaso a sau, "na ia tautala ai i luga o le Twitter i aso nei.
O le masina o Me o le tausaga nei, na ta‘ua ai e Dr. Noor Hisham e faapea, e lua kamupani o loo faatau atu lea pusa i fale talavai a le atunuu.
Fai mai a ia, e ala i le faʻaaogaina o pusa suʻega faua, e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi ona iloa Covid-19 e aunoa ma le alu i se falemaʻi mo suʻesuʻega muamua.-Bernama


Taimi meli: Iul-15-2021