Fomaʻi, fai tulafono unaʻia le FDA e suʻesuʻe eseesega faʻailoga i totonu o pulse oximeters

A o faʻaauau pea le faʻamaʻi Covid-19 i le isi tausaga, o le vaʻavaʻa ua leva, i lalo o le radar o loʻo tosina mai ai le mafaufau fou: o nisi o pulse oximeters e taua tele i le fuaina o le okesene, faia o filifiliga e uiga i le tausiga o maʻi E taua mo tagata uliuli. ma isi tagata lanu.
O su'esu'ega fou i lenei mataupu ua tosina atu i ai le au fai tulafono ma foma'i.Na latou fai mai latou te fia vaʻai i le US Food and Drug Administration (FDA) o loʻo faia se suʻesuʻega atoatoa e iloilo ai aʻafiaga o pulse oximeters i gasegase eseese i falemaʻi ma fale.Fa'aoga.O le Democratic Senators Elizabeth Warren, Cory Booker, ma Ron Wyden na unaʻia le lala sooupu e toe iloilo masini i le faaiuga o le masina talu ai, ma taʻua le mataupu o le "ola ma le oti" , Ona o lenei faʻamaʻi o loʻo faʻaauau pea ona mafua ai le leiloa o tagata lanu.
O le STAT+ o se auaunaga tau saofaga a le STAT, e fa'aaogaina mo le loloto o le fa'asalalauga ma le au'ili'iliga o biotechnology, pharmaceuticals, policy and life sciences.O la matou 'au-manumalo e aofia ai tala fou e uiga i Wall Street, faiga fa'avae i Uosigitone, vave fa'asaienisi fa'ai'uga ma fa'ai'uga fa'ata'ita'iga, ma mataupu fa'afoma'i ma le soifua maloloina i Silicon Valley ma tua atu.
O Erin o se tusitala fa'atekonolosi fa'alesoifua maloloina Kalefonia ma o lo'o tu'ufa'atasia le nusipepa a le STAT Health Tech.
O tagatanuu fa'atatau o le a fa'aauau ona tausia ma malamalama i so'o se eseesega e ono i ai pe leai fo'i i la tatou eria o Florida Tele ma Delaware.O a tatou "toa" o loʻo tuʻuina atu auaunaga faʻafomaʻi i aso uma o loʻo i luga o le laina pito i luma i aso uma, ma e mafai foi ona avea ma failauga mo soʻo se va i totonu o tatou falemaʻi faʻapitonuʻu.Faafetai atu i toa uma.“le mea moni”
E lelei lava le faitauga, ae ou te manatu e le o se faitauga ou te manatu i taimi uma e sese ai loʻu manava i le tele o taimi, ae e faitau le 98 i le 100. Naʻo le sui o le pulmonologist ia te aʻu.E fesoasoani mai tagata ia te au
O iunite lava latou e leai, ae o le tagata na faia ia mea e mafai ona ... aʻoaʻo e mafaufau i fafo atu o le pulu.
Sa avea aʻu ma tausimaʻi ma se tikeri o le biochemistry mo le 8 tausaga, ma e mafai ona ou taʻu atu ia te oe e leai se eseesega i le va o le sp02 ma le leai o se fao fao.O lea la, afai o le tala e fai mai o se faʻafitauli faʻapena, aisea la o lau melanin?E le gata i lea, faʻamolemole suʻesuʻe oloa o loʻo faʻaaogaina i isi atunuu ma faʻatusatusa oloa e lua.Ou te manatu na ou taliina le fesili o lenei tusiga i ni fuaiupu se lua
E le sa'o lena mea.E fa'alagolago i le natura fa'ama'i o le fao fao.So'o se mea e atagia pe mitiia ai le malamalama fa'apitoa ole fa'aogaina ole pulse oximeter ole a a'afia ai le faitau.O nisi fao fao e le afaina ai le faitau, o nisi o le a.Aemaise lava i latou o loʻo i ai fasi uʻamea.O a'u o se foma'i fa'alenava ua resitalaina.
"...O le faʻalagolago i meafaigaluega e ono faʻaituau i nisi vaega o tagata e matua faʻalavelave lava..."
Ae ui i lea, i se faʻamaʻi mai le 1 i le 100 tausaga, e mafai e tagatanuu ona faʻamanuiaina mai le faʻaaogaina o pulse oximeters i le fale e iloa ai faʻailoga vave o le faʻaleagaina, vave ulufale ma se falemaʻi puʻupuʻu umi, e tatau ona tatou gauai atu i mea tatou te lafo atu i se faitau aofaʻi lautele. tala fou.
O ulutala o lenei tusiga ua salalau, e faapea "o le oximeter e faailogalanu", lea na faia se sao i le taimi nei o talanoaga faapolokiki i itu uma e lua o le vaituloto ma e mafai ona taʻua o le "mafaufau masani."Afai o le taunuuga o le taofia lea o tagatanuu e le o ni papalagi mai le faaaogaina o nei masini, o le a se taunuuga o le faitau aofaʻi?
O fesili ou te mafaufau i ai o: 1. E mafai ona faʻafeiloaʻi iʻuga o loʻo maua i le siosiomaga falemaʻi ma mea faigaluega ile falemaʻi i le FDA-faʻamaonia poʻo le CE-marked consumer oximeter faʻaaogaina e le alalafaga ma tagatanuu lava ia?2. O le ā le uiga o le mea sesē?E fa'afuase'i le faitau pe fa'agasolo i luga pe lalo le faiga?Afai o le taimi lona lua, e le mafai ona tatou fetuutuunai fautuaga i le vaega a le BAME e foia ai "e masani mo oe", ona fautua atu lea o fomaʻi o loʻo faʻaogaina mamao o latou lanu paʻu a] tulaga masani e fesoasoani i togafitiga mamao.
I le faaiuga, ou te popole o le a tatou aumaia ma le le iloa se ituaiga o le "taofia o le soifua maloloina" aafiaga i tagatanuu BAME.
Ua ou tusia nisi blogs e uiga i lenei mataupu iinei: https://www.digitalhealthcoachuk.net/post/are-oximeters-safe-for-bipoc-bame-black-people-to-use-for-covid- yes-if- e iloa e se foma'i lou lanu


Taimi meli: Feb-19-2021