2021 Faʻamatalaga Faʻafouina: Telemedicine o loʻo faʻaleagaina le faʻataʻitaʻiga masani a fomaʻi ma falemaʻi.

E mafai ona e fa'aogaina lau telefoni fe'avea'i e fefa'ataua'i ai fa'atauga, fa'atonu se ta'avale taugata, siaki tiliva, fa'atalanoa galuega, fa'atonu mea'ai, ma faitau toetoe lava o tusi lolomi.
Ae mo le tele o tausaga, e tasi le alamanuia-soifua maloloina-ua tele lava ina pipii i lona fale faʻale-tino masani faʻataʻitaʻiga feutagaiga, e oʻo lava mo le tausiga masani.
O se taʻutinoga faʻafuaseʻi mo le soifua maloloina lautele na faʻatinoina i Indiana ma le tele o isi setete mo le silia ma le tausaga ua faʻamalosia ai le faitau miliona o tagata e toe mafaufau pe faʻapefea ona latou faia mea uma, e aofia ai le talanoa i fomaʻi.
I ni nai masina, o le numera o faʻatalanoaga telefoni ma komepiuta na faʻatatau i lalo ifo o le 2% o le aofaʻi o inisiua inisiua i le 2019 ua faʻateleina i le sili atu i le 25 taimi, na oʻo i le maualuga ia Aperila 2020, faʻatatau mo le 51% o tagi uma.
Talu mai lena taimi, o le faʻateleina o le faʻatupulaia o le telemedicine i le tele o faiga faʻalesoifua maloloina ua faasolosolo malie ona faʻaititia i le va o le 15% i le 25%, ae o loʻo avea pea ma se numera tasi-numera siʻitia mai le tausaga talu ai.
"O le a tumau iinei," o le tala lea a Dr. Roberto Daroca, o se fomaʻi maʻi ma fomaʻi i Muncie ma le peresetene o le Indiana Medical Association.“Ma ou te manatu e lelei tele mo gasegase, lelei mo fomaʻi, ma lelei mo le tausiga.O se tasi lea o mea sili e mafai ona tupu. ”
O le tele o faufautua ma ofisa o le soifua maloloina latou te valoia o le tulai mai o vailaʻau faʻapitoa-e le gata i le telemedicine, ae faʻapea foʻi le mataʻituina o le soifua maloloina mamao ma isi itu Initaneti o le falemaʻi soifua maloloina-e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faʻalavelave, e pei o le faʻaitiitia o le manaʻoga mo avanoa ofisa faafomaʻi ma le Faʻateleina o le telefoni feaveaʻi. masini fa'alesoifua maloloina ma va'aiga mamao.
Na taʻua e le American Medical Association e faʻapea o le US $ 250 piliona i le soifua maloloina a Amerika e mafai ona faʻafeiloaʻi tumau i le telemedicine, e tusa ma le 20% o tupe faʻaalu a kamupani inisiua ma pisinisi a le malo i fafo, ofisa ma le soifua maloloina o aiga.
Ua valoia e le kamupani suʻesuʻe Statistica, aemaise lava, o le maketi o le lalolagi mo telemedicine o le a tupu mai le 50 piliona tala Amerika i le 2019 i le lata i le 460 piliona tala Amerika i le 2030.
I le taimi lava e tasi, e tusa ai ma faʻamaumauga mai le kamupani suʻesuʻe Rock Health, na tuʻuina atu e le aufaipisinisi se faʻamaumauga US $ 6.7 piliona i le faʻatupeina mo amataga o le soifua maloloina numera i le Iunaite Setete i le tolu masina muamua o le 2021.
McKinsey ma Co., o se kamupani faufautua tele e faavae i Niu Ioka, na lomia lenei ulutala faʻalavelave i se lipoti i le tausaga talu ai: "O le moni o le $ 2.5 piliona pe a uma le COVID-19?"
Frost & Sullivan, o le isi kamupani faufautua e faavae i San Antonio, Texas, o loʻo valoia e oʻo atu i le 2025, o le a iai se "tsunami" i le telemedicine, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe e oʻo atu i le 7 taimi.O ana valo'aga e aofia ai: sili atu masini fa'aoga-faauo ma meafaigaluega fa'amama mamao e ausia ai fa'ai'uga lelei o togafitiga ma'i.
O se suiga fa'alelalolagi lea mo le faiga fa'alesoifua maloloina a Amerika.E ui lava o le alualu i luma i polokalama faakomepiuta ma gadgets ua luluina ai le tele o isi alamanuia, e aofia ai faleoloa lisi vitiō, o loʻo faʻalagolago pea le faiga i lana faʻataʻitaʻiga faʻatalanoaga a le ofisa, ata tifaga, lisi o Taʻavale, nusipepa, musika ma tusi.
E tusa ai ma se suʻesuʻega talu ai nei a Harris, toeititi 65% o tagata e fuafua e faʻaauau pea ona faʻaogaina telemedicine pe a maeʻa le faʻamaʻi.O le toʻatele o tagata na suʻesuʻeina na latou taʻua latou te fia faʻaogaina le telemedicine e fai ai fesili faʻafomaʻi, matamata i faʻaiʻuga o fale suʻesuʻe, ma maua mai vailaʻau talavai.
Na o le 18 masina talu ai, na faʻaaogaina e fomaʻi i le Indiana University Health Center, le tele o falemaʻi a le setete, naʻo smartphones, tablets, poʻo komepiuta komepiuta e vaʻaia ai le tele o gasegase mamao i masina uma.
"I aso ua tuanaʻi, afai e 100 a matou asiasiga i le masina, matou te matua fiafia lava," o le tala lea a Dr. Michele Saysana, sui peresitene o le lelei ma le saogalemu i le IU Health.
Peitaʻi, ina ua uma ona faalauiloa e Kovana Eric Holcomb se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le soifua maloloina lautele ia Mati 2020, o tagata faigaluega uma e tatau ona nonofo i le fale ma faitau miliona tagata na sasaa mai.
I le IU Health, mai le tausiga muamua ma le obstetrics i le cardiology ma le psychiatry, o le numera o asiasiga telemedicine o loʻo faʻateleina i masina uma-le afe muamua, sosoo ai ma le fiasefulu afe.
I aso nei, e tusa lava pe faitau miliona tagata ua tui ma toe tatalaina le sosaiete, o loʻo malosi tele le telemedicine a le IU Health.E oʻo mai i le 2021, o le numera o asiasiga faʻapitoa na sili atu i le 180,000, lea e sili atu nai lo le 30,000 ia Me naʻo ia.
Aisea e umi ai le talanoa a fomaʻi ma tagata mamaʻi e ala i le faʻaaliga, ae o le tele o isi pisinisi o loʻo taufetuli e sui i faʻataʻitaʻiga pisinisi i luga ole laiga, e le o manino.
O nisi o tagata i totonu o le falemaʻi ua taumafai-poʻo le mea sili na moemiti i ai-ia sili atu le faʻaogaina.Mo le silia ma le seneturi, o taʻitaʻi o pisinisi o loʻo unaʻia ma faʻamalosi ina ia ausia lenei sini.
O se tusiga i le British journal journal The Lancet i le 1879 na talanoa ai e uiga i le faʻaaogaina o le telefoni e faʻaitiitia ai asiasiga a le ofisa.
I le 1906, na lomia ai e le na faia le electrocardiogram se pepa i luga o le “electrocardiogram,” lea e faaaogā ai laina telefoni e feaveaʻi ai fatu mai le fatu o se maʻi i se fomaʻi i ni maila mamao.
E tusa ai ma le National Center for Biotechnology and Medicine, i le 1925, na faaalia ai i le faavaa o le mekasini “Science and Invention” se fomaʻi na ia suʻesuʻeina se maʻi e ala i le leitio ma vaai faalemafaufau i se masini e mafai ona faia ai suʻesuʻega vitiō i tagata mamaʻi i ni maila e mamao ese mai le falemaʻi..
Ae mo le tele o tausaga, o asiasiga faʻapitoa na tumau pea ona uiga ese, ma toetoe lava a leai se resitala i luga o le soifua maloloina o le atunuʻu.O le malosi o le faʻamaʻi o loʻo tuleia faiga e faʻaaogaina tekinolosi i le tele o auala.I totonu o le Community Health Network, i le taimi sili ona leaga o le faʻamaʻi, e tusa ma le 75% o asiasiga i fafo e fomaʻi na faia i luga ole laiga.
"Afai e leai se faʻamaʻi, ou te manatu o le tele o auʻaunaga e le suia lava," o le tala lea a Hoy Gavin, faʻatonu sili o Community Health Telemedicine.“O isi e mautinoa lava e le vave ona suia.”
I le Ascension St. Vincent, o le setete lona lua o le tele o le tausiga o le soifua maloloina, talu mai le amataga o le faʻamaʻi, o le numera o asiasiga telemedicine ua siʻitia mai le itiiti ifo i le 1,000 i le 2019 i le 225,000, ona pa'ū lea i le 10% o asiasiga uma i aso nei.
Na taʻua e Dr. Aaron Shoemaker, fomaʻi sili o le Ascension Medical Group i Indiana, o le taimi nei, mo le tele o fomaʻi, tausimaʻi ma tagata gasegase, o le isi lea auala e faʻafesoʻotaʻi ai.
"E avea ma se galuega moni, o se isi auala e vaʻavaʻai ai i gasegase," o lana tala lea.“E mafai ona e alu e feiloaʻi i se tasi mai le potu e tasi, ona sosoo ai lea ma le isi potu atonu o se asiasiga.O le mea lea ua masani ai i tatou uma.”
I le Franciscan Health, o le tausiga faʻapitoa na maua mo le 80% o asiasiga uma i le tautotogo o le 2020, ona toe paʻu ai lea i le 15% i le 20% o aso nei.
Na taʻua e Dr. Paul Driscoll, faʻatonu faʻapitoa faʻafomaʻi o le Franciscan Physician Network, o le vaega o le tausiga muamua e sili atu le maualuga (25% i le 30%), ae o le vaega o le mafaufau ma isi tausiga o le soifua maloloina e sili atu ona maualuga (sili atu i le 50%). .
"O nisi tagata e popole o le a fefefe tagata i lenei tekinolosi ma e le mananao e fai," o lana tala lea.“Ae e le o le tulaga lea.E sili atu le faigofie mo le tagata maʻi e le tatau ona alu i le ofisa.I le vaai a le fomaʻi, e faigofie lava ona faatulaga vave se tasi.”
Na ia faaopoopo mai: “O le mea moni, na matou iloa foi e sefe ai a matou tupe.Afai e mafai ona tatou faʻaauau pea ile 25% virtual care, atonu tatou te manaʻomia le faʻaitiitia o avanoa faaletino ile 20% ile 25% ile lumanaʻi.
Ae fai mai nisi atiaʻe latou te le manatu ua matua lamatia a latou pisinisi.Tag Birge, peresitene o Cornerstone Cos. Inc., o se kamupani fa'atau fanua fa'avae i Indianapolis, fai mai na te le'o fa'amoemoe e amata tu'uina atu le afe ma afe o sikuea sikuea o le ofisa ma le falema'i.
"Afai e 12 au potu suʻega, atonu e mafai ona e faʻaititia se tasi, pe a e manatu e mafai ona e faia le 5% poʻo le 10% telemedicine," o lana tala lea.
Na feiloai Dr. William Bennett ma se tagata gasegase e 4 tausaga le matua ma lona tina e ala i le telemedicine system a le IU Health.(IBJ faila ata)
Fai mai nisi o tagata atamamai, o le tala e le masani ai e uiga i vailaʻau faʻapitoa, o lana folafolaga e tuʻuina atu le tausiga atoatoa, poʻo le gafatia o se vaega o tagata e tuʻuina atu e faʻapotopoto e talanoaina le tulaga o se maʻi ma tuʻuina atu le tausiga ma tagata atamamai i se matata faapitoa (o nisi taimi e faitau selau fomaʻi. ).maila le mamao.
"O le mea lea ou te vaʻai ai i le telemedicine e matua tele sona aʻafiaga," o le tala lea a Brian Tabor, peresitene o le Indiana Hospital Association.
O le mea moni, o nisi o fomaʻi falemaʻi a Franciscan Health ua uma ona faʻaogaina ata vitio i taimi o gasegase.Ina ia faaitiitia le aafia i le siama o le COVID-19, ua latou faia se faiga e na o le toatasi le fomai e mafai ona ulufale i totonu o le potu o le gasegase, ae o le fesoasoani a le tablet poo le komepiuta feaveai, e ono isi fomai e mafai ona faia se fonotaga e talanoa ai ma le gasegase ma feutagai e uiga i le tausiga.
I lenei auala, o fomaʻi e masani ona vaʻaia le fomaʻi i vaega, ma vaʻavaʻai i le fomaʻi i le aso atoa, faʻafuaseʻi, vaʻai i le tulaga o le maʻi ma talanoa i le taimi moni.
Fai mai Dr. Atul Chugh, o se fomaʻi fatu mai le Franciscans: “O le mea lea, ua tatou maua uma le avanoa e suʻesuʻe ai maʻi ma faia ni filifiliga taua mo i latou ma o loʻo manaʻomia ni fomaʻi."
Ona o mafuaʻaga eseese, o vailaʻau faʻapitoa e faʻateleina.E tele setete ua fa'amalieina tapula'a i luga o talavai i luga ole laiga.Na pasia e Indiana se tulafono i le 2016 e mafai ai e fomaʻi, fomaʻi fesoasoani, ma tausimaʻi ona faʻaogaina komepiuta poʻo telefoni feaveaʻi e faʻatonu ai vailaʻau.
I le avea ai o se vaega o le "Coronavirus Prevention and Response Supplementary Appropriations Act," na taofia ai e le malo feterale le tele o tulafono faatonutonu telemedicine.O le tele o mea e mana'omia mo le totogiina o inisiua faafoma'i e fa'ate'aina, ma e mafai e tagata e mauaina le tausiga mamao e tusa lava po'o fea latou te nonofo ai.O lea gaioiga e mafai ai foi e fomai ona totogi inisiua faafomai i le fua tutusa e pei o auaunaga faafesagai.
E le gata i lea, na pasia e le Fono a le Setete o Indiana se pili i lenei tausaga na matua faʻateleina ai le numera o fomaʻi laiseneina e mafai ona faʻaogaina le telemedicine reimbursement services.I le faaopoopo atu i fomaʻi, o le lisi fou e aofia ai foʻi fomaʻi mafaufau, tagata faigaluega faʻaagafesootai laiseneina, fomaʻi faʻapitoa, ma isi.
O le isi gaioiga tele a le malo o Holcomb na aveesea ai isi faʻalavelave.I le taimi ua tuanaʻi i lalo o le polokalame Indiana Medicaid, e toe totogi ai le telemedicine, e tatau ona faia i le va o nofoaga faʻamaonia, e pei o le falemaʻi ma le ofisa o fomaʻi.
"I lalo o le polokalame Medicaid a Indiana, e le mafai ona e tuʻuina atu auaunaga telemedicine i fale o tagata mamaʻi," o le tala lea a Tabor.“Ua suia le tulaga ma ou te matua fa’afetaia ai le vaega a le kovana.Sa latou taofia lenei talosaga ma sa aoga.”
E le gata i lea, o le tele o kamupani inisiua faʻapisinisi ua faʻaititia pe faʻaumatia tupe faʻaalu i fafo mo le telemedicine ma faʻalauteleina le telemedicine providers i totonu ole fesoʻotaʻiga.
Fai mai nisi o foma'i, o asiasiga telemedicine e mafai ona fa'avavevave ai su'esu'ega ma togafitiga, ona o tagata mama'i e nonofo mamao ma le foma'i e masani lava ona vave maua le avanoa mamao nai lo le fa'atali mo le afa aso malolo pe a leai se totogi.
E le gata i lea, o nisi o tagata matutua ma tagata mamaʻi e tatau ona faatulaga se veni e alu ese ai mai le fale, lea o nisi taimi o se tau faaopoopo mo togafitiga faafomaʻi taugata.
E manino lava, mo tagata gasegase, o se avanoa tele o le faigofie, e aunoa ma le tietie atu i le taulaga i le ofisa o le fomaʻi, ma e aunoa ma le nofo i le potu faʻatali e le gata.E mafai ona latou ulufale i totonu o le polokalama o le soifua maloloina ma faʻatali mo le fomaʻi i totonu o lo latou potu malolo poʻo le umukuka aʻo faia isi mea.


Taimi meli: Iuni-18-2021